pirmdiena, 2014. gada 6. oktobris

Mājas Bounty

Pēdējā laikā manas domas grozās ap šokolādes konfekšu, batoniņu un citu veikalā nopērkamo našķu gatavošanu mājās. Šo to jau esmu izmēģinājusi - Mājas zefīru šokolādē un Mājas Serenādi. Nu pienākusi kārtam nākamajam gardumam - kokosriekstu batoniņam - Bounty, kurš sastāv tikai no 3 sastāvdaļām!


Sastāvdaļas:
500g kokosriekstu skaidiņu
1 bundža (397g) kondensētā iebiezinātā piena ar cukuru
400-500g piena šokolādes

Pagatavošana:
Kokosriekstu skaidiņas sajauc kopā ar kondensēto pienu. No masas saveļ desiņas (man sanāca 16,5 gab pa 50g katra), liek saldētavā uz 20 min. Piena šokolādi izkausē. Saldētās kokosriekstu desiņas izņem no saldētavas, apviļā izkausētā piena šokolādē un ievieto ledusskapī vai saldētavā, kamēr šokolādes glazūra sacietē.

Rezumē:
Ieteikums - meklējot veikalu plauktos kondensēto iebiezināto pienu ar cukuru, pievērsiet uzmanību tā sastāvam uz bundžiņas - īstajam sastāvā būs tikai piens un cukurs. Ražotāji, kuru iebiezinātā piena izstrādājumos atrodami palmu tauki un vēl visādi brīnumi, mēdz blēdīties un ražo bundžiņu iepakojumu (papīru) ļoti līdzīgu klasiskajam iebiezinātajam pienam ar augstākminētajām divām sastāvdaļām. Tad vēl ir sastopams tāds koncentrētais piens, kas nepavisam nederēs šim saldajam našķim.
Patiesībā uz šo kokosriekstu skaidiņu (nopērkamas Centrāltirgū vai Gemosā) daudzumu prasītos vairāk piena, jo ēdot skaidiņas nedaudz drūp, un pildījums varētu būt slapjāks. Arī ģimene to atzina. Lai nebūtu pāris ēdamkarošu dēļ jāpērk jauna bundža, var darīt vienkāršāk - samazināt kokosriekstu skaidiņu daudzumu. Kas man patīk visvairāk - izskats un garša šim ļoti viegli pagatavojam gardumam ir praktiski identiski oriģinālam!

1 komentārs: