ceturtdiena, 2013. gada 31. oktobris

Dansukker "Saldā meistarklase" ar Jāni Kairi

19.oktobrī restorānā "3 pavāri" notika vēl viena ilgi gaidīta un ļoti noderīga meistarklase - Dansukker "Saldā meistarklase" ar manu konditoru guru - talantīgo restorāna "Elements" konditoru Jāni Kairi. Uzskatu, ka viņš ir viens no talantīgākajiem un profesionālākajiem konditoriem Latvijā. Viņa padomus un receptes var arī regulāri lasīt Dienas ēdienu žurnālos.

Aizpildot anketu, es tiku izlozēta kopā ar vēl 14 dalībniekiem, par ko bija liels prieks!:) Bet priekā ir jādalās un tāpēc blogā top šis ieraksts.
Šajā restorānā biju pirmo reizi, bet labprāt atgrieztos uz kādu maltīti. Ienākot restorānā, mūs laipni sagaidīja šefpavāri un viesmīļi. Meistarklase notika otrajā stāvā. Man patika telpas lakoniskais, bet mājīgais iekārtojums, kam īpašu asumiņu piešķīŗa čilli "kociņš" un klusā daba ar rudenīgajiem ķirbīšiem un svecēm.


Otrajā stāvā mūs sagaidīja Dansukker pārstāve Iveta Zariņa, kura mums izdalīja receptes un materiālus, katrs saņēma arī savu Dansukker pildspalvu dzīvespriecīgajā zaļajā krāsā, kura nu man ir mīļākā pildspalva. Jau pašā sākumā gaisotne bija nepiespiesta un jautra, diena silta un saulaina, tieši tas, kas vajadzīgs, lai burvīgi iesāktu dienu radošajos eksperimentos.
Un tā nu mēs, ieklausoties Jāņa Kaira padomos, kopīgi gatavojām dzērveņu zefīru, variāciju par Serenādi, variāciju par Rafaello, 3 veidu želejkonfektes un svaigā siera kūku ar avenēm un baziliku. Mana pirmā un pagaidām vienīgā pieredze ar zefīriem bija pagājušā gada februārī, kad gatavoju gardos mājas zefīrus šokolādē, kuros izmantoju olu baltumus, savukārt šoreiz gatavotie zefīri bija vēl vienkāršāki un tajos nebija olu. Šos noteikti ir vērts pagatavot visiem saldummīļiem, ideāls variants bērnu (un ne tikai) ballītēs! Ļoti patika pasniegšanas risinājums ar saldējuma kociņiem! Par Serenādēm un Rafaello - neko pielikt, neko atņemt, man garšo gan viens, gan otrs, un izrādās, ka tos ir tik vienkārši pagatavot mājās! Vienīgi Rafaello konfektēm jāiegādājas speciālās baltās šokolādes formiņas (var iegādāties Gemosā), un iepakojums ir liels, bet ja kādam no jums ir interese iegādāties, varbūt varam kooperēties, jo es arī labprāt iegādātos šīs sagataves. Ja vēlaties ko saldu, bet piedomājat par figūru, tad želejkonfektes būs īstās, ar ko sevi palutināt, turklāt, atkarībā no sulas krāsas, tās var iekrāsot dažādās dabīgās krāsās, kuras izskatās ļoti dekoratīvi. Domāju, ka visiem dalībniekiem dienas favorīts un pārsteigums bija bezgala garšīgā svaigā siera kūka ar avenēm un baziliku. Baziliku kā saldā ēdiena sastāvdaļu iepazinu vienā Ķēķa tusā, kur reno gatavoja Pavlovas ar dažādiem krēmiem, vienā no tiem tas bija pievienots. Un garšoja tiešām labi, pat neticās, ka šis garšaugs tik ļoti piestāv saldajiem ēdieniem! Šajā meistarklasē manas domas par neceptajām siera kūkām mainījās, jo līdz šim nebiju baudījusi tik pasakainu necepto siera kūku! Pats kūkas autors atzina, ka šī ir viena no viņa mīļākajām kūkām. Interesantu odziņu tai piešķīra vidū ieliktie vafeļu kraukšķi ar šokolādi, ko ņemšu vērā, kad gatavošu kūku mājās.

Variācija par Serenādi
Lieliska ideja Ziemassvētku dāvanai!
Rafaello sagataves
Variācija par Rafaello
Dzērveņu zefīrs
Lieliska ideja bērnu ballītei!
Želejkonfektes
Debešķīgā svaigā siera kūka ar avenēm un baziliku
Uz mēles kūstošs gardums!
Liels paldies Dansukker par lieliski noorganizēto meistarklasi un, protams, Jānim Kairim un viņa meitai par tās vadīšanu!:)
Mājās braucu ļoti pacilātā noskaņojumā par brīnišķīgi pavadīto laiku, ar jaunām Ziemassvētku dāvaniņu idejām un recepšu variācijām. Prieks par to, ka Jānis Kairis ir kolosāls cilvēks ar brīnišķīgu humora izjūtu, neliedza padomus, un aktīvi iesaistījās gan mūsu jautrajās, gan nopietnajās sarunās. Prieks par to, ka man bija iespēja mācīties un arī pašai piedalīties darba procesā. Prieks, ka man (kā allaž) noveicās ar kompāniju, kas bija jautra un draudzīga. Prieks, ka tik daudz cilvēkiem Latvijā interesē ēdienu gatavošana, kas neaprobežojas ar pusfabrikātu uzsildīšanu mikroviļņu krāsnī. Un secinājums - visu, jā tiešām visu var gatavot arī mājās!:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru