pirmdiena, 2013. gada 7. janvāris

Kartupeļu, spinātu un Fitaki siera sacepums

Šo sacepumu un blogu, kurā tas atrodams, atradu pavisam nejauši internetā, meklējot ko citu, bet tas mani uzrunāja uzreiz, turklāt visi produkti jau bija ledusskapī, tāpēc bija skaidrs, ko gatavot svētdienas ģimenes pusdienās.


Iedvesmu smēlos no šīs receptes. Par pašu blogu esmu sajūsmā, jo vairums recepšu ir tik vienkāršas, elementāras un kārdinošas. Mana iedvesmas mūza ir atgriezusies!

Sastāvdaļas:
6-7 kartupeļi
400g spinātu (es izmantoju Rimi saldētos, pavasarī un vasarā var izmantot svaigus)
~200-250g Fitaki svaigā siera
100g salami desas (pēc izvēles)
3 olas
200ml saldā krējuma
100ml piena
100g Holandes siera
Sāls, pipari, nedaudz Anniņas bezāls un bezcukura garšvielu
Pašas kaltēts timiāns
Nedaudz sviesta formas ietaukošanai

Pagatavošana:
Cepamo formu ietauko ar sviestu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās ripiņās. Pusi no ripiņu skaita izkārto formas apakšā. Tām pa virsu liek spinātus. Nākamajā kārtā liek sadrupinātu Fitaki sieru, pēc tam kubiņos sagrieztu salami desu. Pēdējā kārtā atkal izkārto kartupelu ripiņas. Olas sakuļ kopā saldo krējumu un pienu, pievieno sāli, piparus un garšvielas, masu pārlej pāri sacepumam. Pārklāj pāri foliju. Sacepumu liek cepties 190 grādos ~1h. Pusgatavam sacepumam noņem nost foliju. Apmēram 5-10min pirms cepšanas beigām sacepumam pārkaisa pāri sarīvētu Holandes sieru un nedaudz kaltēta timiāna, un cep, kamēr siers izveidojis zeltainu kārtiņu. Gatavo sacepumu izņem ārā un ļauj tam 5-10 minūtes atpūsties. Pasniedz.

Rezumē:
Lielisks un garšīgs sacepums, ar kura palīdzību var viltīgi ģimenei iemānīt spinātus. Var gatavot veģetāro variantu bez salami, Fitaki siera vietā var izmantot citu svaigo sieru, zilo sieru vai to pašu Holandes. Iespējamas vairākas variācijas ar dārzeņiem, gaļu un sieru, atkarībā no tā, kas atrodams ledusskapī.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru