otrdiena, 2011. gada 22. novembris

Šampinjonu torte

Pēc mēneša prombūtnes esmu atgriezusies ar jaunām receptēm:)
Kā jau nojaušat, šī ir sāļā torte, kura dekoratīvi izskatās uz svētku galda, turklāt nākamajā dienā neatsulojas kā tradicionālais rosols.


Receptes ideju smēlos no šejienes, taču samazināju majonēzes un siera daudzumu, savukārt gaļu neliku.

Sastāvdaļas:
400g (lielā burka) marinētu šampinjonu (izmantoju Spilvas)
5 lieli vārīti kartupeļi
2 vārīti burkāni
100g Holandes vai Krievijas siera
200g majonēzes (izmantoju majonēzi Francis)
2 vārītas olas
Sīki sagrieztas dilles (man bija saldētas)
Sāls, pipari

Pagatavošana:
Kartupeļus, burkānus, sieru un olas (katru sastāvdaļu atsevišķi) sarīvē uz skaidiņu rīves. Palielas bļodas apakšā kārto marinētus šampinjonus (ar kātiņiem uz augšu). Plānā kārtiņā sēnes pārlej ar majonēzi (ļoti ērti, ja majonēzes maisiņam nogriež mazu stūrīti), uzkaisa dilles, pēc tam liek vārītas olas. Atkal nedaudz pārlej ar majonēzi. Tad liek kartupeļu kārtu, kuru pārkaisa ar sāli un pipariem un atkal majonēzi. Nākamajā kārtā liek burkānus un majonēzi, visbeidzot liek sieru, un atkal majonēzi, masu ar karoti pieplacina. Torti ieliek ledusskapī vismaz uz 30min, lai savelkas, bet var likt uz visu nakti. Torti izņem no ledusskapja, uzliek virsū šķīvi un ātri apmet otrādi, pasniedz.

Rezumē:
Mana pirmā sāļā torte sanāca ļoti garšīga, jo sevišķi ar iemīļotajiem marinētajiem šampinjoniem. Gaļu, protams, var likt un te derēs ne tikai vārīta vistas gaļa, bet arī žāvēta vista vai liesa žāvēta cūkgaļa. Variācijas var būt dažādas, var likt zirnīšus vai atteikties no kādas sastāvdaļas. Vienīgi kartupeļus iesaku gan likt, lai ir kas satur masu kopā. Burkānu un olu masu var likt pa vidu kartupeļu masai, lai krāsainākas kārtas. Var izmantot mazkaloriju majonēzi. Šo torti var pagatavot uz svētkiem tradicionālo salātu vietā.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru