piektdiena, 2011. gada 23. septembris

Krāsnī cepti paprikas kartupeļi

Pamanīju šos interesantos kartupeļus Dienas ēdienu 17.augusta numurā un nolēmu pagatavot.


Receptes autors - Jānis Kairis.

Sastāvdaļas:
600g kartupeļu (man bija 900g)
40g sviesta
Sāls
Paprikas pulveris
Man vēl bija nedaudz kaltēta rozmarīna

Pagatavošana:
1.Kartupeļus nomazgā un nokasa vai nomizo. Tad pa vienam kartupelim liek ēdamkarotē un ar nazi iegriež plānas šķēlītes (karote neļaus kartupeli pārgriezt līdz pašai apakšai, tāpēc šķēles turēsies kopā).
2.Iegrieztos kartupeļus saliek cepamajā traukā, pārkaisa ar sāli. Ar sietiņa palīdzību uzkaisa paprikas pulveri.
3.Katliņā izkausē sviestu un lielāko daļu pārlej kartupeļiem. Cep cepeškrāsnī 200 grādos ~50 minūtes (atkarībā no kartupeļu lieluma).
Cepšanas laikā divreiz paver krāsni un pārlej kartupeļiem atlikušo kausēto sviestu.

Rezumē:
Ar griešanu ēdamkarotē bija jāpiešaujas, pāris kartupeļi griežot izjuka:) Atradu ērtāko variantu - kartupeli pagriezt ar plakanāko pusi uz leju, tad ripiņas griežot nejūk ārā. Kartupeļi sanāca garšīgi, rozmarīna vietā var likt citas garšvielas vai vienkārši piparus, paprikas pulveris man patika. Vīrs gan teica - nekas sevišķs. Nu principā jau tie paši ceptie kartupeļi vien ir. Sviestu var likt mazāk vai aizvietot ar eļļu, tikai jāatceras pāris reizes kartupeļiem pārliet apakšā iztecējušo šķidrumu. Kartupeļus izņemot no cepamveidnes var ielikt virtuves dvielī, lai notek liekais sviests. Kartupeļi augšā un apakšā bija kraukšķīgi, vidus bija mīksts. Patīk dekoratīvais izskats, smuki izskatītos uz svētku galda.
Bet ja negribas ņemties ar griešanu ēdamkarotē, labāk cept vienkārši kartupeļu šķēlītes vai pusītes.

2 komentāri:

  1. Man tikko ienāca prātā - iedurt zobu bakstāmo paralēli apakšai. Un griezt līdz tam...

    AtbildētDzēst