trešdiena, 2011. gada 14. septembris

Ar rīsiem un tomātiem pildītas paprikas

Tā kā no mammas laukiem ienācās paprāvs bariņš papriku, pirmo reizi mūžā nolēmu pagatavot pildītas paprikas. Rezultāts mani patīkami pārsteidza, paprikas sanāca tik garšīgas, ka pat mans vīrs, kuram paprika ne īpaši garšo, prasīja papildporciju:)


Sastāvdaļas:
3 lielas paprikas
1 liels sīpols
2 vidēji tomāti
1 paciņa (125g) rīsu
50g Holandes vai Krievijas siera
Vidusjūras garšvielu maisījums
Sāls, pipari
Rapšu eļļa apcepšanai

Pagatavošana:
Paprikas nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem serdes un sēklas, ieliek palielā bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni (ūdenim jāpārklāj visas paprikas) un atstāj mērcēties uz 30 minūtēm. Rīsu paciņu uzvāra sālsūdenī līdz gatavībai, gatavos rīsus izņem no paciņas un izliek bļodā, lai ir irdeni. Tomātus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu nomizo, sīki sagriež un apcep eļļā gatavu. Vārītajiem rīsiem pievieno cepto sīpolu, tomātus, uzkaisa vidusjūras garšvielas, nedaudz piparu un sāli, visu kārtīgi samaisa. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Paprikas pusītes izņem no ūdens, nosusina un kārto uz cepešpannas (no 3 paprikām sanāk 6 pusītes). Paprikas pusītes apkaisa ar sāli un tajās pilda rīsu masu. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 200* uz 25 minūtēm. 10 minūtes pirms cepšanas beigām paprikām uzkaisa sarīvētu sieru un liek atpakaļ cepties. Gatavas izņem no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē un pasniedz ar zaļumiem.

Rezumē:
Patiešām viegli pagatavojams un garšīgs ēdiens! Papriku mērcēšanu nošpikoju no Dienas ēdienu viena numura, un šādi mērcējot paprikas sanāk mīkstas un sulīgas, bet stingras. Pildījums bija sulīgs un garšīgs, arī siera cepurīte te iederējās. Labs veids, kā izrēķināties ar papriku kalnu!:)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru