ceturtdiena, 2011. gada 11. augusts

Ķēķa tuss

Laikam jau man skaidrības ieviešanai jāpastāsta, kas tad ir tā saucamais "ķēķa tuss":)
Un tātad - SAPā ir ieviesusies ļoti patīkama un interesanta tradīcija pāris reizes gadā rīkot ķēķa tusu. Pirmā reize ir pavasarī/vasarā pie reno, otrā reize ir rudenī pie Minkas, vismaz līdz šim tā ir bijis.
Vispirms tiek plānota ēdienkarte - gatavojamie ēdieni un to sastāvdaļas. Interesenti piesakās un paralēli apspriež ēdienkarti, kā arī kurš sagādās sastāvdaļas (tās gan parasti sagādā tas cilvēks, kurš konkrēto ēdienu gatavos, bet, protams, var arī grupā). Izdevumi tiek saskaitīti kopā un izdalīti uz "galviņām", viss ir godīgi un korekti.
Tusiņa būtība ir uz vietas iemācīties un pagatavot kādu jaunu recepti, pagaršot kādu jaunu ēdienu vai vienkārši piedalīties un pavērot procesu un, protams, patusēt ar ķēķa tusa dalībniecēm un dalībniekiem. Var pieteikties arī mazgāt traukus, palīdzēt sastāvdaļu mazgāšanā, griešanā u.c. palīgdarbos:) Parasti viss notiek saskaņoti, nesasteigti un jautri, un vienmēr no šiem tusiņiem mājās esmu atgriezusies pozitīvi uzlādēta:)
Esmu piedalījusies 3 ķēķa tusos, pirmajā gatavoju pikantos grauzdiņu salātus, otrajā ābolu siera kūku ar karameļu mērci un trešajā svaigos salātus ar Fitaki sieru un biešu un Fitaki siera salātus. Ar nepacietību gaidīšu rudens ķēķa tusu:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru